Otkrio i ko glumi
6

Balaševićev sin ispunit će očevu želju, snima film po pjesmi "Čovek sa mesecom u očima"

N. O.
Detalj sa snimanja filma (Foto: Instagram)
Detalj sa snimanja filma (Foto: Instagram)
Sin legendarnog Đorđa Balaševića snima film "Megdan" po pjesmi "Čovek sa mesecom u očima", a otkrio je da će njegov lik tumačiti Vojin Ćetković.

Balašević je na svom Instagram profilu podijelio da je u toku snimanje filma "Megdan" za koji je sam pisao scenario dok je za režiju zadužen Todor Chapkanov.

Snimanje filma po pjesmi koju je objavio 1993. godine bila je ideja legendarnog Đorđa, a sin mu je odlučio ispuniti želju angažujući Ćetkovića da tumači lik "čovjeka s mjesecom u očima".

Film "Megdan" prati borbu nekoliko junaka, glavni lik filma je redar iz lokalnog kafića koji želi da stigne do ringa i svjetala Las Vegasa. Kako je Balašević i ranije govorio, taj lik je simbol novih generacija.

Jedna od uloga u filmu je upravo "čovjek s mjesecom u očima", a Balašević je pojasnio da je riječ o ratnom veteranu, borilačkom treneru koji jedino u sportu vidi jedan posto želje za životom.

"Vojin Ćetković je 'čovjek s mjesecom u očima'. Đoletova želja, velika… I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je: 'Znaš kako, nije svijet baš premali kao što nekom odgovara, a ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pjesma je naša, ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pjesmu odslušati, a kamoli ulogu izvesti", napisao je Aleksa uz fotografije sa snimanja.

Đorđe je Aleksi kazao da će upravo Ćetković moći proizvesti "mjesec u očima": "On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti pretjerani problem da proizvede i taj mjesec. On je ogroman glumac, ali prije svega je ono na šta ćeš veoma rijetko nalijetati, on je od onih ljudi sa kojima može čovjek da sjedne".

Aleksa je kazao da će film biti "most između svih gradova i država u regionu, a i u svijetu".

"Most koji nosi poruku da je za normalnog čovjeka svaki rat izgubljen... Od Vukovara do Hirošime, Bejruta... Nek barem na sekund umiri region, a kamoli svijet", poručio je.