Glumi s poznatim imenima
247

Adnan Hasković ostvario uloge u dvije američke serije: Zahvalan sam Bogu na prilikama

I. S.
Adnan Hasković i Callum McGowan
Adnan Hasković i Callum McGowan
Bh. glumac Adnan Hasković je nakon snimanja serije "The Ark" počeo s radom na seriji "The Librarian: The Next Chapter".

"The Ark" je nastala u okviru SYFY Original platforme, a producirali su je Dean Devlin i Jonathan Glassner.

Hasković se pojavljuje u finalu druge sezone, u posljednje dvije epizode, a u nadolazećoj trećoj sezoni bit će stalna postava u seriji.

Priča prati preostalu posadu svemirske letjelice poznate kao Ark One, koja mora postati najbolja verzija sebe kako bi ostala na kursu i preživjela nakon katastrofalnog događaja koji je prouzrokovao golema razaranja i gubitak života.

Hasković sada radi na seriji "The Librarians: The Next Chapter" u kojoj igra generala, glavnog antagonistu u seriji, koji želi uništiti tim bibliotekara sa svojom vojskom i moćima koje je stekao skupljajući artefakte, jer su prepreka na putu da zavlada cijelim svijetom.

Od čuvenog holivudskog producenta i kreatora Deana Devlina, poznatog po filmovima "Independence Day" s Willom Smithom u glavnoj ulozi, "Geostorm" s Gerardom Butlerom, "The Patriot" s Melom Gibsonom i Heathom Leadgerom, "Godzilla" te mnogim drugim, sada dolazi serija "The Librarians: The Next Chapter".

Ona je spinoff originalne TV serije "The Librarians", koja je pratila avanture čuvara magičnog skladišta najmoćnijih i najopasnijih nadnaravnih artefakata na svijetu. U središtu radnje nove serije je bibliotekar (McGowan) iz prošlosti, koji je putovao u sadašnjost i sada postao "zaglavljen" ovdje. Kad se vrati u svoj dvorac, koji je sada muzej, nenamjerno "pusti" magiju diljem kontinenta. Zastrašujući general iz prošlosti želi zloputrijebiti tu magiju i zavladati svijetom. McGowan skuplja novi tim bilbliotekara koji će mu pomoći da počisti nered koji je napravio kako bi zaustavili zlo koje se nadvilo nad planetom.

"Bilo je fenomenalno raditi na seriji 'The Ark'. Svemirski brod Ark slijeće na novu planetu na kojoj se između ostalih nalazi i moj lik. Finale serije u kojoj se pojavljujem režirao je Jonathan Glassner koji je radio na velikim i planetarno poznatim serijama poput 'CSI: Miami', 'The Outpost', '21 Jump Street' s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi te mnogim drugim. Rad s njim je neprocjenjivo iskustvo i jako me raduje nastavak saradnje na trećoj sezoni serije", rekao je Hasković za Klix.ba.

Dodao je da je sada u potpunosti fokusiran na seriju "The Librarians: The Next Chapter". Sa snimanjem završava u junu ove godine.

"Zaista mi je velika čast i privilegija direktno sarađivati s Deanom Devlinomom, koji je režirao prvu epizodu. Okupio je sjajnu ekipu kreativaca iz cijelog svijeta. Imam jako uzbudljiv, težak i izazovan zadatak. Kroz razgovore i pripreme s Devlinom, zajedno smo došli na ideju da kroz ovaj karakter upotrijebim jedan potpuno drugačiji i specifičan stil igre koji do sada nisam imao priliku raditi na drugim projektima. Jako sam uzbuđen zbog toga. Dean Devlin je prvenstveno divan čovjek, a svakako i reditelj s kojim je zadovoljstvo sarađivati. Serija je svojevrsni remake popularne američke serije, a u ovoj verziji se pojavljuje glumac Christian Kane kao gostujuća zvijezda iz originalne postave, stoga ne sumnjam da će biti veliki hit. Neizmjerno sam zahvalan dragom Bogu na ovim prilikama i poznanstvima", zaključio je Hasković.