Donirali 6 miliona dolara
23

Beyonce i direktor Twittera u borbi za očuvanje mentalnog zdravlja usljed pandemije

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Beyonce i izvršni direktor Twittera Jack Dorsey udružili su snage i odlučili donirati 6 miliona dolara za očuvanje mentalnog zdravlja usljed pandemije koronavirusa.

Kroz njenu Fondaciju BeyGOOD i Dorseyjevu #startsmall inicijativu, obavezali su se da će donirati šest miliona dolara različitim organizacijama za pružanje wellness njege i drugih usluga mentalnog zdravlja, piše ABC News.

"U našim glavnim gradovima Afroamerikanci čine nerazmjeran broj radnika u tim nezamjenjivim zanimanjima i trebat će im podrška mentalnog zdravlja i wellness njega, kao i testiranje i medicinske usluge, snabdijevanje hranom i dostava hrane, kako za vrijeme pandemije, tako i nakon krize", navedeno je na web lokaciji BeyGood.

Uz pomoć Nacionalnog saveza za mentalne bolesti (NAMI), BeyGOOD će ponuditi lokalnu podršku u New Yorku, New Orleansu, Detroitu i pjevačicinom rodnom gradu Houstonu.

Beyonce je predstavila iznenađenje kako bi podržala radnike koji rade na frontu i Svjetsku zdravstvenu organizaciju koja se bori protiv koroanvirusa tokom globalne emisije Global Citizen "One World: Together At Home".

"Ljekarima, medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim radnicima koji su daleko od svojih porodica i vode računa o našem zdravlju, veliko hvala, mi nastavljamo da se molimo za vašu sigurnost", rekla je Beyonce tokom emisije.