Nekoliko savjeta
7

Navike kojima ćete održati brak čvrstim i sretnim

D. B.
Održati brak sretnim i čvrstim nije lako, a nekoliko savjeta će svakako pomoći na putu ka tom cilju.

Ne govoriti negativno o partneru

Frustracije, razočarenja i neslaganja su sasvim normalni u braku, ali o svom partneru nemojte negativno govoriti drugim osobama.

Ne pravite poređenja

Nikada nemojte svoj brak porediti s brakovima drugih parova koji se čine "boljim" od vašeg. Umjesto toga se potrudite da zajedno sa svojim partnerom popravite stvari i napredujete.

Izaberite zabavu

Smijeh i lijepo zajednički provedeno vrijeme s partnerom održava i hrani vezu. Parovi koji izaberu da žive u trenutku imaju sretniji brak.

Ne kritikujte uvredljivim riječima

Uvijek postoji dobar način da se kažu određene stvari. Kritike neće biti shvaćene dobronamjerno ukoliko koristite uvredljive riječi, nego će samo dodatno pogoršati situaciju.

Ostanite povezani tokom cijelog dana

Parovi koji održavaju vezu tokom cijelog dana, kako fizički tako i emotivno, lakše pronalaze način da održe sretan i zdrav brak.

Smanjite upotrebu tehnologije

Parovi koji razumiju da se moraju odvojiti od tehnologije i raznih uređaja te posvetiti pažnju jedno drugom uvijek su zadovoljniji i sretniji u braku.

Budite lojalni

Uvijek budite lojalni i na strani vašeg partnera, pružajte podršku u svakoj odluci koju donese za bolju budućnost.

Pronađite hobi

Hobi je važan za aktivnost i zabavu, a izbjeći ćete i svakodnevnu rutinu koja postaje monotona. Ohrabrujte jedno drugo u hobijima.

Nastavite izlaziti

Parovi u sretnom braku znaju da zajednički izlasci i druženja vraćaju "vatru" u vezu. Uvijek odvojite vrijeme da izađete i provedete ugodne trenutke.