Treći dan proljeća
86

Ugodne temperature i sunčan dan u Sarajevu mnogi građani iskoristili za šetnju i druženje

L. R.
Brojni građani i turisti iskoristili ugodno vrijeme za šetnju (Foto: I. L./Klix.ba)
Brojni građani i turisti iskoristili ugodno vrijeme za šetnju (Foto: I. L./Klix.ba)
Brojni građani i turisti danas su odlučili iskoristiti slobodno vrijeme za boravak na otvorenom i šetnju u centru Sarajeva.

Obično su ulice u vrijeme mjeseca ramazana nešto mirnije u odnosu na druge dane, ali mnogi nisu željeli propustiti ugodan i sunčan dan za obilazak glavnog grada BiH.

Jutarnja temperatura trećeg dana proljeća u Sarajevu bila je između 2 i 6 °C, dok je dnevna temperatura iznosila oko 25 °C. U gradu su već procvjetali behari i razno cvijeće.

Kako je zabilježila fotoreporterka Klix.ba, Baščaršija je bila krcata, a ljudi su podjednako uživali šetajući Ferhadijom. Neki od njih uživali su u svakodnevnim aktivnostima kao što je ispijanje kafe, dok su drugi sjedili na klupama "upijajući" zrake sunca.

Sudeći prema fotografijama, unatoč gužvama, mnogi nisu htjeli propustiti priliku da se fotografišu pored Sebilja, a djeca su se igrala s golubovima.

Već sutra očekuje se oblačno vrijeme i kiša. Za ponedjeljak je najavljeno razvedravanje, a u utorak se može očekivati porast temperature. Iako je proljeće već stiglo, potrebno je još vremena da se temperatura stabilizira.