Promo
34

Mladen Lučić vlasnik resorta na Jahorini: "Snježna dolina" pruža ugođaj po svjetskim standardima

U jedinstvenom okruženju olimpijske ljepotice Jahorine nalazi se hotelsko-apartmanski kompleks "Snježna dolina", zdanje koje će vaše snove o bajkovitim pejzažima i okruženju netaknute prirode pretvoriti u stvarnost.

Zamišljeno je i projektovano tako da se uklopi u postojeći prirodni ambijent i isti obogati notama udobnosti, topline i modernog dizajna.

Mladen Lučić, vlasnik i direktor firme Legend koja se odlučila za jednu od najvećih investicija na olimpijskoj ljepotici Jahorini, kaže da "Snježna dolina" pruža ugođaj po svjetskim standardima.

“Zajedno s UNIS institutom iz Istočnog Sarajeva projektovali smo 'Snježnu dolinu' po svim modernim svjetskim i evropskim standardima. Prva faza je apartmanski dio, a druga faza podrazumjeva hotelsko-apartmanski dio u kojem smo predvidjeli sve prateće sadržaje kao što su wellness, sala za sastanke, konferencijske sale, dječije igraonice itd.", kazao je.

Ono što "Snježnu dolinu" razlikuje od drugih jeste infrastruktura, koja podrazumjeva veliki broj podzemnih i nadzemnih garaža kao i okolinu netaknute prirode, ali i bilzina žičare koja je udaljena svega 30 metara od resorta.

Također, tu su i moderne staze urađene po svjetskim standardima sistema za vještačko osnježavanja, s modernim osvjetljenjem i svim pratećim sadržajem koji će služiti posjetiocima resorta.

"Snježna dolina" zasigurno će krasiti olimpjsku ljepoticu Jahorinu.

"Završetak prve faza izgradnje, koja obuhvata sedam lamela i 210 apartmana planiran je krajem godine, a kompleks će biti useljiv u novembru. Čim se završi skijaška sezona krećemo s građevinskim aktivnostima", rekao je.

Lučić je nagasio da je završetak radova na hotelu planiran za sljedeću godinu, da sve bude spreman za narednu sezonu.

Hotelsko-apartmanski kompleks "Snježna dolina" izgrađen je na lokaciji Obućina Bare, naselje Šator, koje je smješteno na nadmorskoj visini od 1.595 m, okružen gustim zimzelenskim rastinjem.

U sklopu resorta nalazi se Spa centar sa preko 1.000 m2 u kojem će biti smješten unutrašnji bazen, kao i svi ostali potrebni Spa sadržaji (turska kupatila, saune, masažni saloni).

Polazna stanica novog šestosjeda je udaljena svega 30 m od resorta, te će uz žičaru biti instaliran i sistem za vještačko osnježavanje, baby poligon uz najmoderniji sistem rasvjete.

Resort teritorijalno pripada općini Trnovo, a udaljen je 29 km od centra Sarajeva i 32 km od Međunarodnog aerodroma.