Postoji li granica?
163

Žena opsjednuta izgledom želi imati "najveće obraze na svijetu"

I. S.
Foto: Instagram/justqueen88
Foto: Instagram/justqueen88
Influenserica Anastasiia Pokreshchuk privukla je pažnju javnosti svojim neobičnim fizičkim izgledom. Naime, njena želja je da uz pomoć estetske hirurgije ima "najveće obraze na svijetu".

Kao što je moguće vidjeti, počela je s ostvarivanjem svog cilja. U proteklih nekoliko godina uradila je niz kozmetičkih procedura, među kojima su ubrizgavanje filera i botoksa, stavljanje faseta, preoblikovanje vilice i liposukcija.

Pokreshchuk ima 32 godine. Porijeklom je iz Ukrajine, a trenutno živi u Istanbulu. Priznala je da je ranije samoj sebi ubrizgavala filere u obraze nakon što je pogledala online tutorial.

"Ovo možda zvuči opasno, ali vjerujem ljekarima na internetu", navela je.

Foto: Instagram/justqueen88
Foto: Instagram/justqueen88

Počela se baviti ovakvim tretmanima kada je imala 26 godina. Istaknula je da sada ima više samopouzdanja nego ikada prije. Tokom gostovanja u emisiji "This Morning" kazala je da je ranije "ličila na hrčka" i da ne žali zbog svog izgleda.

"Lice je sada proporcionalno. Moj nos je bio prevelik, što mi je mnogo smetalo. Sada imam usne i obraze, tako da sve izgleda u redu", rekla je.

Dodala je da je majka kritikovala i da ima veliki broj negativnih komentara na profilima na društvenim mrežama, ali ne obraća pažnju na njih. Ova žena je, nažalost, primjer toga koliko nesigurnost i kompleksi mogu utjecati na izgled.