Držeći se za ruke
39

Modne ikone '90ih ponovo zajedno na pisti: Otvorile Fashion Week u Londonu uz ovacije i aplauz

N. O.
Foto: Vogue
Foto: Vogue
Cindy Crawford, Christy Turlington , Linda Evangelista i Naomi Campbell — poznate kao ikone modne scene '90-ih — ponovo su se okupile na pisti Vogue World događaja u četvrtak u Londonu, otvorivši London Fashion Week u velikom stilu.

Kako bi zatvorile reviju, četvorka je držeći se za ruke na sceni prije nego što su obišli Theatre Royal Drury Lane dok je Annie Lennox izvela "Sweet Dreams".

Cambell je nosila zelenu haljinu s izrezima, dok su Crawford, Turlington i Evangelista za svoje haljine odabrale metalik nijanse. Nakon njihovog kruga - uz ogroman aplauz - dočekane su nazad na bini uz bukete crvenih ruža i klicanje.

Prisustvo modela na događaju dolazi nakon njihovog pojavljivanja na naslovnici septembarskog izdanja Voguea.

"Moja reakcija je bila: 'da li se ovo zaista dešava?'", kazala je Campbell za magazin, "Samo da nas sve okupi da snimamo sa Edwardom Enninfulom i Annom Wintour, bilo je to zadovoljstvo", dodala je.

"Jedna od mojih omiljenih stvari u modnoj industriji su ta prijateljstva ljudi iz cijelog svijeta", kazala je Crawford.

Njih četiri će biti dio predstojećeg dokumentarca na Apple TV+ pod nazivom "The Super Models", koji izlazi 20. septembra.

U saopštenju za javnost, streamer je obećao da će publici dati dosad "neviđen pristup" modelima. Gledaoci će ići "iza kamere i izvan modne piste" da vide kako su "dominirale elitnim svijetom manekenstva dok osvjetljavaju vezu koja je sama promijenila dinamiku moći čitave industrije".