70 godina na tronu
52

Kraljica Elizabeta je po prvi put zvijezda naslovnice magazina Vogue

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kraljica Elizabeta se prvi put pojavila na naslovnici Voguea za izdanje kojim se slavi njen jubilej - 70 godina na vlasti, a na drugom izdanju aprilske naslovnice pojavila se glumica Anya Taylor-Joy te svojim izgledom odala počast kraljici.

Britanska verzija magazina Vogue odaje počast kraljici osvrćući se na odnos s 95-godišnjakinjom tokom njenih 70 godina vladavine.

Za naslovnicu je iskorištena fotografija kraljevske porodice snimljena tokom njenih ranih godina na tronu, na kojoj se može vidjeti kako nosi državnu dijademu Georgea IV.

Na drugoj naslovnici Taylor-Joy je odala počast fotografiji te pozirala s replikom kraljicine krune na glavi.

"Princeza Elizabeta je bila beba kada se prvi put pojavila u magazinu Vogue 1927. godine. Od tada, britanski Vogue odmjerava svoj život u skladu s njenim", napisali su u opisu fotografija zabilježenih tokom njenog mandata.

Prije pojavljivanja kraljice u najnovijem izdanju Voguea, druge žene u njenoj slavnoj porodici godinama su krasile stranice publikacije.

Princeza Diana bila je na naslovnici britanskog izdanja magazina 1990. godine, dok se Kate Middleton pojavila na naslovnoj strani u čast specijalnog izdanja za 100. godišnjicu u junu 2016. godine.

Samo godinu dana kasnije, princeza Beatrice i princeza Eugenie dale su rijedak intervju o svojim životima u modernoj kraljevskoj porodici za septembarsko izdanje britanskog izdanja.

Meghan Markle je u međuvremenu ušla u historiju 2019. godine kada je postala prva gostujuća urednica septembarskog izdanja u historiji magazina.