Reagovala na kritike
31

Glumica poznata po ulozi u filmu "Sumrak" šokirala naslovnicom na kojoj dodiruje intimne dijelove

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka glumica Kristen Stewart, koju mnogi pamte po ulozi u franšizi "Sumrak" ("Twilight"), dobila je brojne kritike zbog fotografije na kojoj pozira dodirujući intimne dijelove.

Naime, ona je za naslovnicu novog broja magazina "Rolling Stone" pozirala u prsluku i gaćicama. Mnogi smatraju da je ovakvo ponašanje neprimjereno.

"Znam da nemaš problem s golotionjom, ali si ovaj put zaista pretjerala", "Zašto ste je odlučili staviti na naslovnicu?", "Ovo je odvratno", neki su od komentara.

Foto: Rolling Stone
Foto: Rolling Stone

Kristen se pojavila na konferenciji festivala Berlinale te se, između ostalog, osvrnula na kritike koje je dobila.

"Žensko tijelo koje pokazuje bilo koju vrstu seksualnosti koja nije namijenjena isključivo strejt muškarcima je nešto zbog čega se ljudi osjećaju neugodno i zato sam zaista zadovoljna s tim", izjavila je.

Dodala je kako je bila sretna što su je pozvali da pozira za "Rolling Stone". Smatra da je sasvim uredu snimati fotografije na koje javnost nije navikla.

Nju mnogi pamte i po ljubavnoj vezi s kolegom Robertom Pattinsonom, koji je u "Sumraku" glumio vampira Edwarda. Kristen je prije nekoliko godina otkrila da je biseksualna. Zaručena je za scenaristkinju Dylan Meyer s kojom je od 2019. godine.