Jedan od njih udomljen
49

Njemački ovčari porodice Biden "doselili" u Bijelu kuću

M. G.
Foto: Bijela kuća
Foto: Bijela kuća
Po prvi put nakon četiri godine, predsjednički ljubimci položili su šape na teren Bijele kuće, a jedan od njih je Major, drugi njemački ovčar porodice Biden, koji je prvi pas udomljen iz skloništa koji će živjeti u Bijeloj kući.

Porodica Biden usvojila je dvogodišnjeg Majora prije dvije godine iz udruženja Delaware Humane Association, nekoliko mjeseci prije nego što je Biden najavio kandidaturu za predsjednika. Porodica ima još jednog njemačkog ovčara Champa (Šampion).

Psi su zvanično u Bijelu kuću stigli u nedjelju. Prema izjavama iz ureda prve dame Jill Biden, porodica Biden se željela nastaniti u Bijeloj kući prije nego što Champa i Majora preseli iz Delawarea u Washington.

"Champ uživa u svom novom psećem krevetu kraj kamina, a Major voli trčati uokolo po južnom travnjaku", navodi se u saopćenju ureda prve dame.

Bivši predsjednik Donald Trump bio je prvi predsjednik SAD-a nakon više od jednog stoljeća koji nije imao kućnog ljubimca u Bijeloj kući. Trump navodno ne voli pse, a jednom prilikom rekao je da nema vremena za kućnog ljubimca.