O čemu je riječ
65

Neobična životinja s plaže u Crnoj Gori postala predmet nagađanja: "Više komada na obali"

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Fotografija neobične životinje snimljene na Slovenskoj plaži u Budvi postala je predmet nagađanja brojnih korisnika društvenih mreža.

Kako je naveo posjetitelj plaže, na obali je pronađeno više komada.

"Kako me je to izubadalo u Dubrovniku ili nešto slično tome. Dva dana sam se češao", "Ispade Crna Gora kao Australija po životinjicama", neki su od komentara.

Ubrzo su mnogi naveli da je riječ o otrovnoj vrsti morske gusjenice, koja se zove morski crv.

"Ako ga dotaknete, potrebno je zonu odmah izložiti veoma visokoj temperaturi, jer se otrov s bodljica brzo širi i može izazvati bol poput opekotine, temperaturu, glavobolju koje mogu trajati i do dva dana. Nikako nemojte pokušavati da bodljice maknete rukama ili pincetama jer su bukvalno kao guba - ostaju svugdje i lijepe se za sve površine. Najbolje ih je eliminisati upaljačem (iz iskustva)", između ostalog je navedeno.

Može narasti do 35 centimetara, iako je najčešće dugačak pet do 10 centimetara. Osjeti li da je u opasnosti, crv širi čekinje i podiž ih prema gore u odbrambeni položaj.

Čekinje su vrlo tanke i čvrste poput iglica i na sebi nose otrov. Vrhovi lako pucaju te otrov prodire u tkivo grabežljivca ili neopreznog kupača.