Bezuslovna ljubav
153

Muškarac iz SAD-a nakon smrti psu ostavio pet miliona dolara

V. K.
Lokalni američki privrednik Bill Dorris iz Tennesseeja prije svoje smrti odlučio se za nesvakidašnji potez te je u testamentu najveći dio svog bogatstva ostavio ni manje ni više nego psu.

Naime, Dorris je preminuo prošle godine, a u testamentu koji je advokat pročitao nakon njegove smrti stoji kako je Dorris u naslijeđe svome psu Lulu ostavio 5 miliona dolara.

Kako ističu njegovi poznanici, Dorris je bio izuzetno vezan za Lulu i posvećivao joj je mnogo pažnje. S obzirom na opis poslova kojima se bavio često je morao putovati izvan grada te se zbog toga uvijek trudio da Lulu ostane u dobrim rukama.

WHO KNEW? This dog is worth millions. More people have seen this promo and messaged me asking about this incredible story. WATCH NEWSCHANNEL5 TONIGHT AT 10. It will make you smile.

Posted by Nick Beres NC5 on Thursday, February 11, 2021
Svaki put kada bi Dorris morao ići na poslovna putovanja, brigu o Lulu preuzimala je njegova prijateljica Martha Burton.

"Uvijek je ostavljao psa kod mene kada bi išao na put. Ona je zaista dobar pas", rekla je Burton.

Kako ističe Burton u razgovoru za lokalnu američku televiziju, odluka Dorrisa da upravo ovako raspodjeli svoje bogatstvo uopće nije iznenađujuća s obzirom na svu ljubav koju je pružao Lulu.

Također, Burton je pojasnila kako će prema želji Dorrisa ona nastaviti voditi brigu o Lulu te će biti zakonski i službeni skrbnik za škotskog ovčara.

"U testamentu je stajalo sljedeće: 'Pet miliona dolara bit će prebačeno u fond koji će biti formiran nakon moje smrti za njegu mog škotskog ovčara Lulu. Fond treba osigurati sve što je potrebno za mog psa, a brigu o njemu će voditi Martha Burton'", objašnjava Burton.

Iako su iza Dorrisa ostale i brojne nekretnine, Burton je istakla kako ne želi razmišljati o tome šta će se desiti s tom imovinom te da joj je u ovom trenutku prioritet briga o Lulu.

"O ostalim nekretninama ne znam apsolutno ništa. Važno mi je da Lulu bude sretna i voljena", rekla je.

S obzirom da Lulu ima 8 godina, Burton ističe kako je potpuno iluzorno očekivati da će se iznos od 5 miliona dolara za njenu njegu potrošiti do kraja života škotskog ovčara.

Iako u ovom slučaju nije precizirano šta će se desiti sa ostatkom novca nakon smrti psa, pravnici u SAD-u ističu kako praksa iz prethodnih sličnih slučajeva pokazuje da će se ostatak novca vjerovatno pokloniti humanitarnim organizacijama.