Za slađi ponedjeljak
24

Prošetajte cvjetnim vrtom impresivnih torti

Klix.ba
Foto: Instagram
Iako je okus torti možda najbitniji, ono čemu se u posljednje vrijeme poklanja izuzetna pažnja jeste dizajn poslastica. Tako se danas slastičari sve više odlučuju za netradicionalni dizajn torti.

Na Instagram profilu slastičarke Leslie Vigil iz Kalifornije vidjet ćete da ona kreira možda i najljepše torte koje ćete vidjeti.

Njene torte izgledaju toliko prekrasno da mnogi misle kako je nemoguće da tako lijepo izgledaju, a da su u jednakoj mjeri toliko ukusne, međutim, ona torte pravi od najkvalitetnijih materijala i nema kompromisa kada je riječ o okusu i teksturi.

Kalifornijska umjetnica pravi torte u obliku kaktusa, čuvarkuća, ruža, božura i mnogih drugih vrsta cvijeća, a kada uđete u njenu kuhinju često pomislite da ste ušli u čarobni botanički vrt.

Njena djela su uglavnom inspirirana prirodom i umjetnošću i pokazuju njen impresivan set vještina, nevjerovatnu preciznost za detalje i kreativnost.

Ona je toliko strastveno posvećena svom poslu da se nedavno požalila svojim Instagram pratiteljima da je zovu gospođom ludom za biljkama.