Jeste li spremni?
29

Marathon Sarajevo najavljuje 10 utrka u Sarajevu u 2021. godini

L. K.
Udruženje Marathon Sarajevo najavljuje 10 utrka u Sarajevu tokom 2021. godine.

"Svi smo željni dobrih događaja, zdravih aktivnosti i druženja, stoga nastavljamo sa planiranjem i organizacijom svih naših događaja i u ovoj godini, uz poštivanje mjera protiv širenja virusa Covid-19", navode iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Udruženje Marathon Sarajevo je bosanskohercegovački lider u organizaciji masovnih sportskih projekata koji doprinose sveukupnom razvoju lokalne zajednice, koji od 2007. godine radi na razvoju i promociji sporta.

Organizacijom svojih događaja i vođenjem Škole trčanja Klix tim Udruženja stvara zdravu naciju sa zdravim ljudima a bez zdravih ljudi nema napretka, razvija turistički potencijal i imidž države, pruža šanse volonterima za sticanje radnog iskustva i obavljanja društveno korisnih aktivnosti, promoviše ekološku svijest i humanitarni karakter, te doprinosi na mnogo drugih polja razvoja individue i cijelog društva.

U ovoj godini Udruženje će organizovati 10 utrka i 4 sportske manifestacije počevši od 11. aprila kada je planiran Sarajevo Spring Run festival pa sve do 19. septembra kada će se održati 14. Sarajevo Sberbank polumaraton u okviru Sarajevo Run Fest događaja.

  1. godine u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo planirani su sljedeći događaji:

  2. aprila – SARAJEVO SPRING RUN - manifestacija koja sa sobom donosi dvije utrke: "5k Spring Run“ i "Family Run", koje će se održati uz pratnju dnevnog zabavno-muzičkog programa "Party Time“. Obje trke su kratke, zabavne i specifične po svojoj atmosferi širenja ljubavi.

  1. jun - SARAJEVSKI NOĆNI CENER - događaj koji će u svojim okvirima imati dvije trke: "10k Night Run“ i "5k Team Run“, koje sa sobom donose magičnu noćnu atmosferu koju će pospješiti "Party Time“ koncert u nastavku događaja.

  2. august - RUNWAY NIGHT RUN – NOVA i ekskluzivna utrka na pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo duga 5 kilometara. Po prvi put u Bosni i Hercegovini trkači će imati priliku u ponoć trčati na pisti aerodroma a cijeli događaj će biti upotpunjen zabavno-muzičkim programom u "Fun Zoni“ koji će doprinijeti sveukupnoj atmosferi drugih fenomenalnih događaja u mjesecu augustu.

17 -19. septembra - SARAJEVO RUN FEST - središnji dio zauzima "Sarajevo Run Fest“ manifestacija čiji je najizazovniji i najpopularniji događaj 14. Sarajevski polumaraton , utrka na dužini od 21,1 km koja starta na liniji spajanja Ferhadije sa Baščaršijom, na znaku "Sarajevo Meeting of Cultures" te prolazi kroz najljepše i najznačajnije dijelove grada Sarajeva. Polumaraton će biti popraćen Štafetnim polumaratonom, "School Run“ trkom za osnovce i srednjoškolce, "Bambini maratonom“ za najmlađe, "Fun Run“ utrkom i "Party Time“ zonom za sve.

Cijeli događaj će trajati tri dana od 17. do 19. septembra i bit će zaista mali festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti.

"Od mjeseca Aprila do kraja mjeseca Septembra planirano je učešće preko 10.000 trkača iz BiH, regije i šire, a svake godine, ovi projekti ostvaruju i izvrstan društveni doprinos budući da se prikupljaju sredstva za najugroženije pojedince i organizacije u BiH“, navode iz Udruženja.

Pored navedenog uskoro u grad, i ove godine, dolazi najpozitivnija priča u gradu – Škola trčanja Klix, koja će početi sa radom prvi utorak u mjesecu Martu i trajati sve do kraja Oktobra ove godine. Za prijavu i sve informacije o Školi trčanja Klix posjetite web stranicu Udruženja.

"Prijave za sve događaje su već otvorene a za više detalja i informacija pratite našu web stranicu, društvene mreže ili nam pišite na email [email protected]", poručili su iz ovog udruženja.