Veća učinkovitost
16

Isprobajte trening koji skida znatno više masti nego obično vježbanje

Native članak
Nakon analize više od 786 istraživanja na temu treninga za mršavljenje objavljenih u The British Journal of Sports Medicine, istraživači su zaključili da intervalni trening može pomoći sagorjevanju više masnoća nego bilo koji drugi trening.

Kada je u pitanju vježbanje u cilju mršavljenja odabrati pravu opciju može biti teško zbog mnoštva dostupnih opcija. Neki smatraju da je šetnja dovoljna, dok je drugima kardio siguran način sagorjevanja kalorija. Svi oblici vježbanja imaju različite zdravstvene prednosti, ali kada je u pitanju sagorijevanje masnoća, stručnjaci vjeruju da je intervalni trening daleko bolja opcija.

Prema nedavnom istraživanju objavljenom u International Journal of Exercise Science, brzi HIIT trening (intervalni trening visokog intenziteta) koji traje 11 minuta i sastoji se od pet vježbi može biti jednako učinkovit kao i bilo koji drugi trening.

Nakon pažljivog ispitivanja prikupljenih podataka, istraživači su izjavili da intervalni trening pomaže u 28,5 posto većem smanjenju masnog tkiva u odnosu na druge oblike treninga.

Ovo nije prvo ili jedino istraživanje koja zagovara prednosti intervalnog treninga za skidanje kilograma. Prema drugom istraživanju objavljenom u časopisu Sports Medicine, intervalni trening visokog intenziteta može pomoći u smanjenju ukupne, abdominalne i visceralne masne mase kod muškaraca i žena.

Poznato je da kratki, intenzivni naleti fizičke aktivnosti, upareni sa intervalima brzog odmora, ubrzavaju metabolizam, smanjuju rezistenciju na inzulin i poboljšavaju srčanu funkciju.

Na osnovu gore spomenutih istraživanja, utvrđeno je da je intervalni trening učinkovitiji i pomaže da sagorimo masti brže od bilo kojeg drugog oblika vježbanja.

U BRICK Fit Club-u, koji se nalazi u ulici Alipašina 45a, Sarajevo, možete pronaći grupne treninge kao što su Tabata, Circuit Training + Core i B-Fit Pump uz koje ćete za nepunih sat vremena intenzivnog treninga doći do vrhunskih rezultata za predstojeću ljetnu sezonu.