Nezaboravna gesta
133

Velika Britanija: Žena slijepom partneru poklonila izvezenu sliku ultrazvuka bebe

A. B.
Zahvaljujući izvezenoj slici, Nathan će moći stvoriti viziju o bebi, Foto: Twitter
Zahvaljujući izvezenoj slici, Nathan će moći stvoriti viziju o bebi, Foto: Twitter
Slijepi Britanac Nathan Edge (26) bio je tužan te se osjećao "isključenim" nakon što je njegova trudna partnerica bila na redovnoj kontroli i ultrazvuku u 12. sedmici trudnoće, a on nije mogao vidjeti nalaze.

Nathan je slijep potpuno već sedam godina, a kako je kazao, posebno teško mu je bilo kada su po dolasku sa pregleda porodici pokazivali snimke ultrazvuka, a on u potpunosti nije mogao učestvovati u toj radosti jer ne može vidjeti.

"Rijetko me to pogađa i dobro se nosim sa svojim stanjem, ali sada me iznenada jako pogodilo jer sam shvatio da nikad neću vidjeti te snimke", dodao je.

Međutim, njegova partnerica nije željela da bude uskraćen za tako važan životni trenutak te mu je poklonila izvezenu sliku s ultrazvuka te je tako u toj "opipljivoj verziji" mogao stvoriti viziju bebine snimke ultrazvukom.

"Pokušao sam zamisliti kako izgleda dok su mi drugi prepričavali snimak, ali sad sam u mogućnosti sam stvoriti pravu sliku svog djeteta. Ovo je nevjerovatno. Mogao sam proći kroz čitav život ne znajući kako taj snimak izgleda", nastavio je priču Nathan.

Svoju priču podijelio je na Twitteru, a čitatelji iz cijelog svijeta su mu pružili podršku.

"Nevjerovatno i veoma profinjeno. Kakva uspomena kada beba poraste", napisao je jedan od čitatelja.

Edge je dodao da su mu se javili i drugi ljudi s oštećenjima vida koji se također nadaju da će jednog dana postati roditelji.

"Snimak ultrazvuka je važan dio putovanja u kojem postajete roditelji. Svi bi to trebali iskusiti"; zaključio je Nathan za magazin Today.