Rastući obim aktivnosti
752

ZiraatBank već 26 godina ima glavnu ulogu u finansijskom sektoru Bosne i Hercegovine

ZiraatBank (Foto: I. Š./Klix.ba)
ZiraatBank (Foto: I. Š./Klix.ba)
ZiraatBank BH, članica Ziraat Finans Grupacije, jednog od lidera turskog finansijskog sektora, već 26 godina ima glavnu ulogu u finansijskom sektoru Bosne i Hercegovine, sa snažnom strukturom kapitala i rastućim obimom aktivnosti.

U 2022. godini obogatili su portfolij akviziranjem velikog broja kompanija koje imaju važnu ulogu u ekonomiji Bosne i Hercegovine, daju važan doprinos našoj zemlji u smislu zapošljavanja i dodatne vrijednosti, te imaju respektabilnu poziciju u smislu veličine i ekonomskog djelovanja u sektoru u kojem posluju. Njihova osnovna vizija po ovom pitanju će se nastaviti i u 2023. godini.

ZiraatBank BH je 2023. godinu započela otvaranjem novih poslovnica u okviru strategije osnivanja podružnica koju je implementirala prema predviđenog razvojnom planu, te je u 2023. godini naša servisna mreža bogatija za četiri nove lokacije. Nove poslovnice nalaze se u Mostaru (Rondo), Širokom Brijegu, Doboju i Živinicama, gdje ih prije nije bilo, a uskoro će otvoriti i poslovnicu u Ilijašu.

Ova banka vjeruje u budućnost i ekonomiju Bosne i Hercegovine. Kao dokaz tog povjerenja u 2023. godini su povećali kapital za dodatnih 20.000.000 KM, te sada iznosi 260.000.000 KM. S ovom veličinom kapitala važe za drugu Banku sa najvećim uplaćenim kapitalom u bankarskom sektoru BiH. Pomenuti kapital sa snagom i samopouzdanjem koje crpe iz 160 godina iskustva Ziraat Finans Grupacije, planira nastaviti koristiti u ekonomskim poljima koja stvaraju dodatnu vrijednost u Bosni i Hercegovini i posluju prema kriterijima efikasnosti i održivosti.

Banka ima za cilj dodati vrijednost razvojem kvalitetnih rješenja u skladu sa finansijskim potrebama građana zemlje. Dok svojim klijentima nude konkurentne i povoljne uslove uz podršku Ziraat Finans Grupacije, povećavaju kvalitet svojih usluga investiranjem u digitalizaciju. U tom kontekstu nastavljaju ulagati u digitalizaciju bez usporavanja. Iz dana u dan će čvrstim koracima širiti svoju ulogu i efikasnost u području maloprodajnog bankarstva proizvodeći konkurentna rješenja.

Građanima ove zemlje banka nudi rješenja finansiranja uz povoljne uslove kroz kreditne akcije za fizička lica.

Pored toga, ZiraatBank BH građanima ove zemlje nudi rješenja finansiranja uz povoljne uslove kroz kreditne akcije za fizička lica, sa različitim namjenama i u različitim područjima. Najnoviji iskorak u tom pogledu je kampanja stambenih kredita za 2023. godinu. Ovom kampanjom, koju su započeli 6. juna ove godine, cilj im je finansirati kupovinu stambenih jedinica, na način da našim klijentima omogućimo dugoročna zaduženja sa fiksnim kamatnim stopama, a da promjenjivi tržišni uslovi ne utiču na njihovo finansiranje.