Zaštita od nepogoda
2

Vienna osiguranje VIG: Osiguranje stana i kuće već od 0,80 KM/m2

Osiguravaju sve, osim mirnih komšija, poruka je iz Vienna osiguranja VIG kojom se uz dozu humora skreće pažnja na značaj osiguranja imovine, posebno uoči nove zimske sezone kada obilne kiše, snijeg, hladnoća i led mogu nanijeti veliku štetu na stambenim i poslovnim objektima.

Prokišnjavanje, pritisak snježne mase na krovovima i terasama, smrzavanje ili puknuće vodovodnih cijevi u kućama, vikendicama i stanovima, samo su neki problemi s kojima se suočavaju vlasnici nekretnina u zimskom periodu. Ako se tome dodaju i drugi rizici, kao što su požar, poplava, vandalizam, zemljotres i ostale prirodne nepogode, brige o sigurnosti doma se pretvaraju u noćnu moru, posebno za one koji su krov nad glavom i svoj imetak godinama mukotrpno sticali.

"Čovječanstvo se suočava sa klimatskim promjenama i sve češćim prirodnim katastrofama, a u takvim uslovima mnogo je rizika koje ne može predvidjeti niti spriječiti. Nisu to samo materijalni rizici, već i rizici nezgode koji se mogu desiti ukućanima ili osobama koje se zateknu na licu mjesta. Stoga je među najboljim rješenjima osigurati vlastitu imovinu i mirno spavati. To danas nije nikakav luksuz. Premije osiguranja imovine su jako povoljne, a benefiti brojni.

Za samo 0,80 KM/m2 osiguranici ne moraju brinuti kako nadoknaditi štetu nastalu usljed poplave, krađe ili požara, jer mi preuzimamo te rizike i još besplatno, u hitnim slučajevima, pružamo uslugu 'Majstor u kući'. Naime, uz bilo koji paket Vienna osiguranja imovine, klijenti imaju pravo tri puta u toku jedne godine zatražiti uslugu za sitne kvarove u kućanstvu“" objašnjava Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja VIG.

Pravo je vrijeme za mudru odluku. U samo nekoliko jednostavnih koraka putem ovog linka možete osigurati vaš dom uz online popust do 50%.

Vienna osiguranje VIG je među vodećim osiguravateljima života i najnagrađivanije osiguravajuće društvo u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 30 zemalja i oko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Ukoliko još niste osigurali Vašu imovinu, pravi je trenutak da to učinite na linku.