biznis
1.1k

Sarajevo dobilo prvi Halal friendly hotel u regionu

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
City Boutique Hotel je prvi Halal friendly rangiran hotel u BiH i regionu, prema ocjeni Crescentrating vodeće svjetske institucije za rejting "Halal Friendly Travel" ugostiteljskih objekata u svijetu.

Prostorije i usluge koje nudi City Boutique Hotel svojim gostima zadovoljili su četiri kategorije rangiranja od ukupno sedam, što čini hotel odličnim izborom za putnike muslimane u Bosni i Hercegovini.

Agencija za certificiranje halal kvalitete Bosne i Hercegovine je u septembru ove godine City Boutique Hotelu, koji se nalazi u ulici Mula Mustafe Bašeskije u starom dijelu Sarajeva, dodijelila halal certifikat za pripremanje i posluživanje hrane - prema zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih usluga, što je od preduslova za Halal friendly rangiranje.

"Nama je drago da surađujemo sa Crescentrating timom. S obzirom da se kod nas tek započelo sa halal certificiranjem turističko-ugostiteljskih objekata, vjerujemo da dodajemo nešto korisno na cjelokupunu prezentaciju Bosne i Hercegovine u svijetu halal turizma, kao halal frendly destinacije jer mi to i jesmo. Mnogi će biti još više zainteresovani za dolazak u našu zemlji, kada imaju u ponudi Halal frendly ugostiteljske objekte. Ovom ponudom naš hotel nudi novu dimenziju u turizmu", rekli su iz City Boutique Hotela.

CrescentRating sa zadovoljstvom pozdravljama priključenje City Boutique Hotel porodici Crescentrated hotela širom svijeta. Sve veći broj hotela prilagođava svoje usluge za potrebe putnika muslimana, rekao je gospodin Fazal Bahardeen direktor Crescentrating.

Halal-friendly usluge koje City Boutique Hotel nudi a koje su obuhvaćene rangiranjem su: halal hrana, prostorija za obavljanje molitve u hotelu, označavanje smjera za obavaljnje molitve u sobama (Kibla), sedžada, Kur'an i odjeća za muslimanke dostupna je u svim sobama. U hotelu nema alkohola, zabranjeno je pušenje, a u toku mjeseca posta organiziraju se iftari i sehuri.