Turistička lokacija
406

Pogledajte kako će izgledati hotel na Plavoj vodi u Travniku

E. M.
Za otprilike mjesec dana na lokalitetu Plava voda u Travniku počet će pripremni radovi na izgradnji hotela višemilionske vrijednosti koji će u potpunosti izmijeniti izgled ove turističke lokacije.

Hotel koji je investicija porodice Hadžić iz Travnika, inače vlasnika ćevabdžinice Hari, imat će za cilj spojiti tradiciju i novi moderni izgled, a sve s ciljem obogaćenja ponude vezirskog grada.

S obzirom da Travnik, a posebno lokalitet Plave vode, iz godine u godinu okuplja sve veći broj turista porodica Hadžić je odlučila investirati u izgradnju hotela i popratnih objekata gdje će biti zastupljena turistička, ali i ugostiteljska ponuda.

Trenutni izgled lokacije u Travniku
Trenutni izgled lokacije u Travniku

Za Klix.ba su ukratko kazali da se radi o višemilionskoj investiciji te da je planirano da radovi krenu za mjesec dana.

Projekt za izgradnju hotela radio je poznati bosanskohercegovački arhitekta Amir Vuk-Zec iz Studija "Zec" koji je kazao da je sretan što na prostorne rebuse na lokalitetu Plave vode ima priliku spojiti savremene arhitektonske stilove i lokalnost mjesta.

Budući izgled lokacije
Budući izgled lokacije

Hotel bi trebao imati 28 soba s balkonima, klub za druženje, fitness salu, multifunkcionalnu dvoranu, slatki kutak s tradicionalnim bosanskim kolačima i prodajnom galerijom s bh. suvenirima te brojne druge sadržaje, a na potkrovlju objekta bit će smješten spa & wellness centar, bazen i terasa za sunčanje gdje će svi turisti imati priliku za aktivni odmor nakon obilaska travničkih i vlašićkih atrakcija.