Za one koji žele više
11

Zacoe pripremio paket vizuelnih promjena za Ferrari 296

D. B.
Mnogi će reći da Ferrari 296 GTB izgleda dovoljno posebno nakon što izađe iz fabrike u Maranellu, no neki vlasnici ipak žele otići korak dalje, a tuning kuća Zacoe odgovara na njihove zahtjeve nudeći vizuelna poboljšana za elektrificiranog superautomobila.

Najnoviji bodykit tajvanskog tunera Zacoe namijenjen je Ferrarijevoj 296 seriji i u potpunosti je napravljen od karbonskih vlakana, čija izloženost čini da izgleda poput oklopa. Paket je nazvan 296 GTZ (Gran Turismo di Zacoe) te podsjeća na klasični 250 LM, ali je aerodinamika inspirisana Ferrarijevim modernim trkaćim automobilima.

Široki blatobrani sadrže integrisane ventilacijske otvore i slijede atraktivne linije superautomobila sve do stražnjeg dijela, gdje se nalazi naglašeniji stražnji spojler. Dio paketa su i prednji spliter, pragovi, ekstenzije stražnjeg difuzora i crveni detalji koji naglašavaju oštre linije.

Renderi su bazirani na modelu 296 GTB, no pozicije dijelova sugerišu da su kompatibilni i sa modelom 296 Spider. Promjene zaokružuje set novih felgi s tunerovim pristupom "zvjezdanom dizajnu", koji se povezuje s Ferrarijem. Gume izgledaju šire od standardnih, a čini se da je Zacoe poradio i na ovjesu.

Modifikacije su ograničene na estetiku, tako da Ferrari 296 pokreće 2,9-litarski twin-turbo V6 motor uparen s elektromotorom, a kombinovana snaga iznosi 830 KS i 740 Nm obrtnog momenta.