Paket u dvije varijante
21

U Larteu smatraju da BMW X6 treba ovako izgledati

D. B.
Aktuelni BMW X6 neće pobijediti na takmičenju ljepote, a njegov izgled je svojim bodykitom pokušao unaprijediti tuner Larte Design.

Paket se sastoji od 10 komponenti, a većina je napravljena od laganih kompozitnih materijala, uključujući bazaltna vlakna za koja se kaže da karakteristikama čvrstoće i težine odgovaraju karbonskim vlaknima.

Promjene počinju naprijed, gdje se nalazi novi branik za SUV s redizajniranim usisnicima i više istaknutim spliterom.

Tuner je opremio X6 novom zatamnjenom bubrežastom rešetkom, kao i više uglovitom i agresivnijom haubom. Tu je i novi set bočnih retrovizora, ali i pragova.

Jedan od najinteresantnijih dodataka su felge u sjajnoj crnoj boji, ponuđene u veličini od 21 i 23 inča. Stražnji difuzor je malo istaknutiji te je u njega smješten par stop svjetala.

Larte Design je promijenio i oblik branika, čime je omogućeno postavljanje dvostrukih izduvnih cijevi, slično kao kod modela Lexus IS F, RC F i prve generacije Ferrarijevog modela California. Promjene zaokružuju dva mala stražnja spojlera.

Vlasnici modela X6 mogu kupiti bodykit od sa standardnom konstrukcijom od bazaltnih vlakana, koja se može lakirati u skladu s bojom karoserije. Za one koji žele još upečatljiviji efekt, postoji opcija kupovine karbonskih dijelova koji su skuplji za 30 posto, tako da ukupna cijena iznosi 32.300 eura.

S druge strane, svaku komponentu je moguće kupiti zasebno.

Vezani članci