Razvija 775 KS
3

Roush Performance predstavio najsnažniji Mustang ikada

D. B.
Kompanija Roush Performance je predstavila modificirani i najsnažniji Ford Mustang u historiji.

Mustang pokreće 5,0-litarski V8 motor s kompresorom koji razvija 750 KS i 908 Nm obrtnog momenta, a Roush Performance je ugradio profesionalni rashladni sistem, novi izduvni sistem visokih performansi te ventilacijske otvore koji služe za oslobađanje toplote.

Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 3,6 sekundi, 402 metra prelazi za 11,2 sekunde te u zavojima stvara silu od 1,07G.

Ove performanse se odnose na Stage 3 tuning, ali postoji i opcija povećanja snage na 775 KS, koja podrazmijeva pumpu goriva s direktnim ubrizgavanjem i novi usisni sistem visokog protoka na osnovu čega se oslobađa dodatnih 25 KS.

Roush je rekalibrirao Fordov MagneRide aktivni ovjes, tu je novi body kit, unutrašnjost je unaprijeđena, automobil je dobio bolje gume i veće felge, specijalne oznake i prateći certifikat.

Dodatna opcija je aktivni izduvni sistem koji omogućava odabir jačine i vrste zvuka, a moguće je dobiti i aktivni karbonski stražnji spojler, prednje Brembo kočnice i paket namijenjen motornom prostoru.