Još impresivniji
22

Manhartov Audi RS3 će biti zvijer sa 493 KS

D. B.
Najnovija generacija Audija RS3 predstavlja jedan od najsnažnijih i najbržih modela u kompaktnom segmentu, no tuneri dokazuju da uvijek ima mjesta za poboljšanja.

Manhart je najavio svoj tunerski paket za Audi RS3 u obje karoserijske izvedbe, odnosno za Sportback i Sedan.

Standardni RS3 pokreće 2,5-litarski petocilindrični motor s turbopunjačem koji razvija 394 KS, a zahvaljujući MHtronik Powerbox modulu, Manhart će snagu povećati na impresivnijih 493 KS.

Tuner nije objavio detaljne specifikacije, ali je sigurno da će dodatna snaga imati pozitivan efekt na performanse, odnosno da će već impresivno ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi biti još bolje.

Prvi Manhart RS3 500 još nije kompetiran, tako da je kompanija iz Wuppertala objavila set rendera kako bi pokazala izgled.

Vizuelno, fabrički body kit modela RS3 je već agresivan s masivnim usisima zraka i širim blatobranima, a Manhartovi detalji su zlatne naljepnice s linijama i ukrasima koji daju utisak trkaćeg automobila.

Manhart RS3 će dobiti novi set crnih 20-inčnih Concave One felgi od legura, modificirani niži ovjes za bolji izgled i upravljanje, a spreman je i novi izduvni sistem od nehrđajućeg čelika s kontrolom ventila za bogatiji zvuk. Ovalni završeci izduvnih cijevi su zadržani.

Manhart prima prednarudžbe vlasnika koji već posjeduju RS3, a koji ga dodatno žele unaprijediti.