Korak dalje
1

Kroz odaje Noviteca prošao je i Ferrari 812 GTS

E. L.
U poznatoj njemačkoj tuning kompaniji Novitec pozabavili su se i Ferrarijevim "open air“ modelom 812 GTS koji nakon svega pokreće 840 "konja“.

Ferrari 812 GTS spada među rijetke automobilske dragulje koje pokreće atmosferski V12 motor i u kategoriji je kojoj (kako sad stvari stoje) nažalost prijeti izumiranje. I dok bi većina pomislila da Ferrarijev čuveni 6,5-litarski V12 motor ima više nego dovoljno "konja u ergeli“, u njemačkoj tuning kompaniji Novitec zaključili su da vrijedi otići i korak dalje.

Instaliranjem manje restriktivnog izduvnog sistema motor je dobio dodatnih 40 KS i 32 Nm obrtnog momenta, a konačnih 840 KS i 750 Nm dovoljno je da Ferrarijev "open air“ dvosjed od 0 do 100 km/h stiže za 2,8 sekundi i razvije 345 km/h.

S novim izduvnim sistemom masa automobila snižena je 11 kilograma, a u Novitecu su pripremili i paket karbonskih karoserijskih elemenata koji su testirani u zračnom tunelu i dodatno će poboljšati prijanjanje automobila pri velikim brzinama.

Vlasnicima GTS-a Novitec nudi i drugačije felge iza kojih stoji američka kompanija Vossen, ali i modifikacije na adaptivnom ovjesu nakon kojih podnica automobila može biti bliža tlu dodatnih 35 milimetara.

Vezani članci