Više snage, bolji izgled
1

Dahler Design tunirao hibridni BMW Serije 7

D. B.
Njemački tuner Dahler Design pokazao jse svoju verziju BMW-ove limuzine.

BMW M5 CS i manji M2 CS su dva najbolja BMW-ova sportska modela na tržištu. Iako postoje neke snažne i brze verzije, BMW-ova Serija 7 nije poznata samo zbog svojih performansi, nego zbog luksuza.

Nakon što je obavio sjajan posao sa modelom M2 CS i dodatno povećao njegovu snagu, Dahler Design se posvetio limizini. BMW 745Le xDrive je tuniran tako da isporuči više snage od novog modela M3 CS, a čak je dobio i nešto drugačiji izgled.

Dahler je započeo posao isod haube gdje se nalazi 3,0-litarski redni 6-cilindrični motor s turbopunjačem koji razvija 280 KS i 450 Nm te je povećao njegovu snagu na 408 KS i 600 Nm. No, ne treba zaboraviti na električni motor koji isporučuje 111 KS i 264 Nm obrtnog momenta, tako da ukupna snaga iznosi 521 KS i 864 Nm.

Osim poboljšanja performansi, Dahler je pripremio i dodatke poput izduvnog sistema od nehrđajućeg čelika, sportski ovjes koji je spustio automobil, a tu je i novi set 22-inčnih felgi iz CDC1 Forged serije sa deset krakova i 35 posto manjom težinom u odnosu na standardne. Postoji i opcija 21-inčnog seta.

Vezani članci