Novi detalji
0

Osvježeni Mercedes-AMG C63 Coupe premijerno predstavljen u New Yorku

Klix.ba
Mercedes-AMG je na Sajmu automobila u New Yorku, pored ostalog, premijerno predstavio i redizajnirano izdanje najsnažnijeg Coupe modela koji je zasnovan na C-Klasi.

Među najznačajnije novosti na skladnoj dvovratnoj karoseriji modela C63 Coupe spada sada već karakteristična Panamericana maska hladnjaka koju je Mercedes-AMG ponudio uz sva četiri oblika karoserije obnovljene C-Klase.

Redizajnirani su i četverostruki završeci adaptivnog izduvnog sistema, a novi oblik dobio je i pozamašan difuzor zraka između njih. U kombinaciji s Coupe karoserijom tu je i opcioni karoserijski paket koji uključuje veći prednji usmjerivač zraka, šire obloge pragova, spojler na poklopcu prtljažnika i minimalno redizajniran zadnji odbojnik.

C63 Coupe standardno se isporučuje na 18-inčnim aluminijskim felgama, a pored još više konjskih snaga koje 4-litarski V8 biturbo motor nudi u kombinaciji s dodatnim slovom S bez doplate stižu i 19-inčne aluminijske felge.

C63 Coupe (476 KS i 650 Nm) i C63 S Coupe (510 KS i 700 Nm) za prijenos snage na zadnju osovinu sada koriste novi i još brži 9-stepeni automatski mjenjač (AMG SPEEDSHIFT MCT 9G) s kojim snažnija verzija, čija elektronski ograničena maksimalna brzina iznosi 290 km/h, od 0 do 100 km/h stiže za 3,9 sekundi.