Podsjetnik na šezdesete
1

Odluka je donesena: GTO Engineering će praviti model Moderna

D. B.
Moderno izdanje na temu legendarnog Ferrarijevog modela 250 GTO iz šezdesetih godina pokretat će atmosferski V12 motor, a automobil se već može naručiti.

U novembru prošle godine britanska kompanija GTO Engineering objavila je prve skice modela Moderna. Nekoliko mjeseci poslije toga, na zadovoljstvo dobrostojećih ljubitelja automobilske egzotike, iz sjedišta kompanije koja se godinama bavi restauracijama "propetih konjića“ stigla je potvrda da će moderno izdanje na temu Ferrarija 250 GTO uskoro biti više od crteža na papiru.

Nije poznato koliko će novca kupci morati da izdvoje za dvosjed kojim će GTO Engineering podsjetiti na šezdesete godine u kojima je nastao jedan od najboljih Ferrarija svih vremena, ali se zna da će Modernu pokretati atmosferski V12 motor čija će se snaga posredstvom ručnog mjenjača prenositi na zadnju osovinu. Masa automobila s karbonskom karoserijom na tradicionalnoj čeličnoj cjevastoj šasiji ne bi trebala prelaziti 1.000 kilograma.

Prvi čovjek GTO-a Mark Lyon nije otkrio specifikaciju motora, ali je rekao da inžinjeri i dizajneri već uveliko rade na kreiranju automobila koji će se pamtiti.