Daleko od redizajna
10

Hyundai predstavio novi Santa Fe, u prodaji od septembra

E. L.
Zasnovan na novoj platformi, Hyundaijev novi Santa Fe ovaj put će se nuditi i s hibridnim pogonskim opcijama.

Hyundai je posljednju generaciju jednog od svojih najpopularnijih modela predstavio početkom 2018. godine, a nakon nešto više od dvije godine u južnokorejskoj automobilskoj kompaniji odlučili su da Santa Fe dobije novo izdanje za koje je zbog obima promjena neprikladno reći da je temeljit redizajn, jer je SUV pored ostalog zasnovan na novoj platformi.

U Hyundaiju kažu da će nova platforma sa sobom donijeti bolju upravljivost, više sigurnosti i mogućnost elektrifikacije pogonskih opcija, a na fotografijama se može vidjeti da je Santa Fe dobio novo lice na kojem dominira velika maska hladnjaka. Zanimljiva su i kućišta dnevnih LED svjetala u obliku slova T, a znatne promjene vidljive su i na zadnjem dijelu SUV-a koji je postavljen na novim 20-inčnim aluminijskim felgama.

Podataka o pogonskim opcijama još uvijek nema, ali se već zna da unutrašnjost automobila u kojoj je sve obloženo mekim materijalima nudi više prostora putnicima. Uz centralno smješten 10,25-inčni display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom, za vozača je rezervisana 12,3-inčna digitalna instrumentna tabla i sedam radnih programa koji regulišu rad motora, mjenjača i pogona.

Novi Santa Fe u evropske prodajne salone stići će u septembru, a Hyundai će uoči početka prodaje objaviti sve tehničke specifikacije i cijene SUV-a za koji očekuju da će nastaviti uspjeh svog prethodnika.

Vezani članci