Za veći domet
19

Hyundai i za kupce u Evropi pripremio Ioniq 5 s baterijama većeg kapaciteta

E. L.
Nakon Amerikanaca i Evropljani sada mogu računati na elektropokretan Hyundai Ioniq 5 s baterijama čiji kapacitet iznosi 77,4 kWh.

Uz redizajn modela Ioniq 5 Hyundai je i za kupce u Evropi pripremio ranije najavljenu opciju koja sa sobom donosi baterije čiji kapacitet iznosi 77,4 kWh, što osvježenom Ioniqu osigurava dodatnih desetak konjskih snaga i prelazak 507 kilometara (prema WLTP normama).

Pored većeg "pakovanja“ baterija, Ioniq 5 i dalje će se nuditi u standardnoj kombinaciji s baterijama manjeg kapaciteta (58 kWh), a među novostima koje stižu uz redizajnirano izdanje udobnog i prostranog južnokorejskog crossovera je i opciona kamera s kojom su zamijenjeni konvencionalni retrovizori.

Hyundai je za Ioniq 5 pripremio četiri paketa opreme, a na vrhu ponude je verzija koja se krije iza naziva Namsan Edition s kojom kupci mogu računati na spomenuti veći kapacitet baterija, dva elektromotora koji kombinovano proizvode 325 KS i 605 Nm obrtnog momenta, integralni pogon i faktički praznu listu opcione opreme, jer u slučaju Hyundaijeve električne perjanice sve spada u standardnu opremu.